Tehnologii folosite

Tehnologii folosite

Arhitectura Client / Serveur, sistem de gestiune a bazelor de date relationale Oracle. Gestiune drepturi de acces securizata.

Sisteme de operare LINUX, NT, WINDOWS.

Instrumente de interogare baza de date ORACLE, Microsoft, Report One.

Servere de aplicatii HP, IBM System x, IBM Pseries, Dell, etc…

Solutii cu disponibilitate inalta.

Client usor (subtire) sistem Métaframe / Citrix – Client usor server Tarantella.

Din 1998, in paralel cu deschiderea filialei din Bucuresti, QSP SYSTEMS a inceput sa formeze ingineri informaticieni pe LINUX, JAVA, HTML si QT.

Reamintim aici ca LINUX, care tocmai sarbatoreste 25 de ani de existenta este un sistem de operare (cel care permite ordinatoarelor sa lucreze cu perifericele si sa faca sa functioneze aplicatiile informatice) de tip UNIX si OPEN si, de retinut, un sistem compatibil cu majoritatea marcilor de ordinatoare si a carui utilizare de catre clientii finali nu comporta cumpararea drepturilor de utilizare.

Toate marcile de prestigiu propun LINUX si, in mod special, liderii pietei de servere, IBM, HP si Dell.

Global 90% din serverele de Internet sunt echipate cu sisteme LINUX.

O ancheta recenta arata ca 75% din persoanele cu putere de decizie se gandesc sa introduca Linux in societatile lor, pe serverele lor strategice in urmatorii 2 ani.

LINUX este astazi o alternativa credibila si singurul sistem de operare capabil sa conteste dominatia cotropitoare a MICROSOFT (NT si WINDOWS), pe care il depaseste deja pe piata Internet dar si in ceea ce priveste fiabilitatea si raportul calitate / pret.

Investitiile majore realizate in aceste tehnologii vor permite QSP sa instaleze posturi client echipate cu suita de birou OPEN OFFICE sub LINUX, oferind clientilor sai o alternativa mai avantajoasa si mai fiabila solutiei Microsoft.

Bogatia si complementaritatea bibliotecii de aplicatii informatice QSP, evantaiul complet al competentelor informatice al echipelor de dezvoltatori impreuna cu stiinta administrarii costurilor intr-un univers salarial inflationist situeaza QSP SYSTEMS in plutonul fruntas al Societatilor Informatice capabile sa propune o solutie completa pentru locatiile medicale din Romania.