Informatica medicala

Informatica medicala

Societatea QSP-SYSTEMS, numita familiar QSP, este o SSII (Societate de Servicii in Ingineria Informatica) specializata in domeniul sanatatii.

Progresul sau constant i-a permis sa creeze peste 100 de locuri de munca si sa numere printre clientii sai peste 300 de Spitale Publice si Private din domeniul sanatatii.

Pornind de la micile structuri informatice pana la sistemele de peste 500 de posturi de lucru, QSP controleaza cu profesionalism, ansamblul ciclului de viata al unui proiect informatic, incepand cu faza de studiu inainte de vanzare pana la faza de asistenta in exploatare.

Sigla QSP exprima angajamentele si dinamismul societatii fondata in 1987; initialele siglei reprezinta teme intotdeauna de actualitate :

  • Qualité (calitatea produselor)
  • Service (serviciul exceptional datorat si oferit clientului)
  • Portabilité (portabilitatea solutiilor)

Portabilitatea programelor informatice pe diferite platforme si pe diferite medii de dezvoltare asigura independenta clientilor nostri in ceea ce priveste producatorii de materiale informatice si ofera clientilor posibilitatea de alegerea a tehnologiilor si a strategiilor pentru a realiza solutii informatice stabile si performante in timp.

Strategia QSP SYSTEMS in domeniul sanatatii este bazata pe cinci axe de dezvoltare :

  • Gestiunea Spitalelor (Private, Publice)
  • Aplicatii Informatice in domeniul Medical
  • Aplicatii pentru Comunicatii de Date
  • Gestiunea Centrelor de Radioterapie si Chimioterapie
  • Gestiunea Laboratoarelor de Analize Medicale si a Platourilor Tehnice (Aparaturii)

QSP SYSTEMS este singura SSII din Franta care a investit simultan in cele cinci axe de activitate din domeniul medical ceea ce a permis clientilor sai sa beneficieze de solutii informatice globale integrate, omogene si complete. Echipele participante la realizarea acestor solutii sunt specializate dar polivalente.

Aceasta polivalenta este garantia unei reactivitati crescute in cazul unor dezvoltari urgente sau masive intr-un anumit domeniu de activitate.

Incepand cu anul 2000, care a marcat constituirea Bibliotecii Medicale, QSP SYSTEMS a inceput realizarea noii game de programe informatice din sectorul Administrativ Medical sub Windows / Oracle si Linux / Oracle, integrand deja tarificarea activitatii in functie de prevederile primelor Caiete de Sarcini emise de Casa de Asigurari de Sanatate.

Cu aceste atuuri puternice : cunoasterea domeniului medical, gestiunea si productia in domeniul medical, experienta unei clientele de inalt nivel profesional in domeniu, stiinta unei oferte globale, (conceptie aplicatie informatica, echipamente, scolarizare, audit, asistenta, finantare), QSP SYSTEMS are un potential de dezvoltare de solutii informatice solid si durabil.

Cei 25 de ani de experienta a managerilor QSP SYSTEMS in conducerea societatilor de servicii sîtalicesti si 30 de ani in conducerea societatilor de servicii informatice si a echipelor de programatori sunt pentru clientii nostri o garantie de reusita pentru fiecare implementare noua a sistemului QSP.

Cu o echipa de Cercetare – Dezvoltare de 50 de ingineri informaticieni, QSP SYSTEMS este capabil sa asigure astazi o capacitate anuala de dezvoltare de 40 ani / om.

Furnizor de sisteme informatice pentru numeroase locatii medicale, in toata France metropolitana si teritoriile franceze din Oceanul Indian, QSP SYSTEMS a fost aleasa de Casa de Asigurari de Sanatate sa echipeze 40 din locatiile sale.